10 טיפים לחזרה לשגרה באדיבות: חלי ממן

10 טיפים לחזרה לשגרה

באדיבות: חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא

 

לפני כשנה המציאות של כולנו השתנתה. אצל רובנו התחילה תקופה ששברה את השגרה ואת כל ההרגלים והמוכר ונוצרה מציאות חדשה וחוסר וודאות ששיבשו את הרגלי החיים שלנו וביניהם את הרגלי האכילה שהביאו, אצל חלקנו, לאכילה לא מאוזנת ואף לעליה במשקל. אך מאז, יותר ויותר אנשים מבינים שהמציאות הזו הפכה לשגרה הרגילה שלנו ועל כן עלינו לחזור גם לשגרת האכילה שלנו. חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא מציידת אותנו בטיפים שלה לחזרה מהירה לשגרה כדי לחזור ולסגל הרגלי אכילה בריאים ומאוזנים:

  1. שכחו מהמילה דיאטה. המילה דיאטה מעוררת אצל רובנו קונוטציה שלילית של אוכל משעמם, אוכל רע, ייסורים, הרעבה, פרויקט זמני וכו'…רובנו מחכים כי תהליך הדיאטה יסתיים ונצא מעבדות לחרות אבל לא כך בחיים היומיומיים. עליכם להתייחס לתהליך כאל שינוי באורח החיים ויציאה לדרך חדשה, לא כאל פרויקט זמני שרק מחכים שיחלוף. עבדו על עצמכם מידי יום והפנימו את התהליך ואת הדרך החדשה.
  2. שלבו לאורך היום פעילות גופנית. אם זה אימון ממוקד או צבירת צעדים, העיקר להיות תנועתיים. כבר לא חם, עוד לא קר מידי אז נצלו את מזג האוויר הנעים לטיולים ברגל או צעידה יומית של 20-30 דקות, רדו מהאוטובוס תחנה או שניים לפני היעד שלכם, עלו במדרגות במקום במעלית, החנו את הרכב רחוק מהיעד כל אלו תורמים לבריאות ולאורח חיים תנועתי.
  3. התארגנו מראש על מזון איכותי זמין בבית. תזונה מאוזנת מתחילה מרשימה מסודרת של הקניות והכנסה של מזון איכותי הביתה. חפשו מתכונים לארוחות מאוזנות שלא מכילות כמויות גדולות של סוכר פשוט או שומן.
  4. בשלו אוכל פשוט ובהדרגה שלבו מתכונים יותר מורכבים- כאשר האוכל שאתם מבשלים הוא פשוט, קל להכנה, ואינו דורש זמן בישול רב, הסיכוי שתבשלו לעצמכם ותהיו מדויקים במקום לקנות מזון מוכן כי אין ברירה, עולה מאוד. 

 

  1. אל תוותרו על מזון טעים – כאשר המזון שאנו אוכלים לא טעים לנו, קורים מספר דברים מזיקים: א. אנו נשארים רעבים לאחר הארוחה. ב. אנו מרגישים צורך לפצות את עצמנו ע"י אכילה (בדרך כלל אוכל לא בריא). דאגו למצרכים זמינים איתם תוכלי להכין כריכים טעימים, סלטים עשירים וארוחות טעימות שיעזרו לכם להקפיד על אכילת מזון מגוון ובריא.

 

  1. הקפידו לאכול בשעות סדירות. דילוגים על ארוחות גורמים לתחושת רעב חזקה ואז לאכילה בלתי נשלטת המובילה לאכילה של כמויות מזון רב ויותר ולרוב גם פחות איכותי. אם יש לכם צורך בארוחות ביניים בין הארוחות העיקריות שלבו מזון מזין כגון פרי עם יוגורט רזה או חופן קטן של אגוזים.

 

  1. גם אם אתם עובדים מהבית או עובדים בחוץ, תכננו את הארוחות היומיות שלכם כך לא תצטרכו לסמוך על המזון שתמצאו במקרר במשרד או על אוכל הנקנה בחוץ.

 

  1. הקפידו על שתיה מסתפקת של נוזלים לאורך היום. מחסור בנוזלים עשוי לגרום לנו לתרגם את תחושת הצמא כרעב ולאכול שלא לצורך. מים הם הנוזל המומלץ לשתייה, ניתן לגוון עם תה צמחים או תה ירוק ללא תוספת סוכר. המלצה לכ 2 ליטר מים ליום.

 

  1. דעו את כמויות המזון היומיות שעליכם לאכול, ידע הוא כוח ! הכירו את המזונות הנוספים ואת הכמויות המומלצות מהם כדי לגוון את התפריט ולשמור על עניין והנאה. 

 

  1. קחו החלטה להתחיל מיד ולא לדחות למחר או לשבוע הבא או עד שיקרה משהו. שינוי ההרגלים והתזונה תלויים בעשייה שלכם, אל תשאירו אותם תלויים בגורם חיצוני. 

וזיכרו, שלשינוי של הרגלי אכילה אין קיצורי דרך, שינוי דורש זמן, אל תציבו אתגרים לא מציאותיים, סבלנות, התמדה ואמונה אלו מפתחות הקסם !